Skärpning, tjejer!

Killar som har det svårt i skolan ska minsann inte ha någon hjälp. Hur misslyckade och vilsekomna de än är är de en del av förtryckarkönet och de behöver ändå bara kliva på räkmackan för att segla förbi tjejer som gjort sig mer förtjänta av bra jobb och ordentliga löner.

Så kan man sammanfatta en del reaktioner på det faktum att killarna tycks vara den grupp som halkar efter mest i dagens skola och att regeringen vill satsa 40 miljoner kronor på att göra någonting åt det. (Läs några av reaktionerna
här och här.)

Sexism, från en ovanlig källa, skulle man också kunna kalla det.

Missförstå mig rätt: kvinnor ska ha lika rättigheter, lika löner och Sveriges rykte som ett av jordens mest jämställda rykten är nog ungefär lika sant som dess rykte som den sexuella frigörelsens paradis. Så det finns mycket att göra till vi uppnår verklig jämställdhet (vad det är har förra fysiologiprofessorn Estelle Ramey beskrivit så här: "Jämställdhet får vi först den dag en kvinnlig medelmåtta befordras lika fort som en manlig medelmåtta."

Men den oreflekterade hämndmentalitet som innebär att skoltrötta killar "gott kan ha det", och inte förtjänar någon hjälp, är inte särskilt smickrande för dem som visar upp den.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback