Ska vi byta låtar med varann?

Jag har hur mycket bra musik som helst - inte minst urläcker och svårfunnen soul från 60- och 70-talen - men jag vill ha mer. Problemet är inte att få tag på musiken utan att veta vad jag ska leta efter.

Ska vi byta mp3-låtar med varann?

Vad som helst, bara det är melodiskt, begåvat och svänger. Särskilt söker jag soul, disco - och covers som gör någonting eget av redan bra låtar.

Läs mer på min
hemsida!

Den perfekta cosmopolitan

Cosmopolitan!

Den perfekta drinken!

Men hur gör man den, då?

Efter ett halvårs (dyrbara) fältstudier och omfattande laborationer i hemmiljö är receptet äntligen klart. Det skiljer sig från alla andra recept som du kan hitta på internet på två sätt: dels är det glasklart tydligt, dels innehåller det mer lime än någon annan vågar skriva ut. Det är därför resultatet blir perfekt.

Alltså: COSMPOLITAN FÖR TVÅ

8 cl vodka (gärna citronvodka, men det är inte så viktigt som man skulle kunna tro)
5 cl Cointreau
2,5 cl tranbässaft (den koncentrerade som finns på flaska på ICA)
8 cl vatten
saften från en liten lime

Blandas i en drinkmixer och skakas iskall tillsammans med mycket is. Var inte orolig för att isen smälter. Däremot ska du vara extremt noggran med mängden tranbärssaft. För mycket så blir hela drinken klibbigt söt; för lite blir den blek, sur och trist.

Servera med en liten limeklyfta på kanten av glaset.

Njut.

Blanda en ny.

Olsson lever

Eftersom Expressens Mats Olsson är en av mina favoritskribenter undrade jag vart han tog vägen. Möjligen är problemet löst. Flasback är nämligen en pålitlig skvallersajt. På denna länk återfinns ett mejl som påstås komma från Expressen:

"Olsson bryr sig inte ett dugg om Klüftaffären. Han har semester i augusti för att ladda batterierna inför VM-kvalhösten och fotbollens avslutning. Han är tillbaka i tidningen 1 september."

Världen väntar!


Vart tog Mats Olsson vägen?

Mats Olsson i Expressen hann inte börja som friidrotts-VM-krönikör innan han försvann. Första och enda krönikan (28/7) innehöll den famösa klacksparken mot Carolina Klüft och hennes pojkvän - och sedan dess har Mats O inte hörts av.

 

Nån som vet vart han tog vägen? Sitter han och deppar någonstans? Avstängd? Utvisad? Börjat med stavhopp?


Byt mp3-musik med mig!

Läser Jan Gradvalls arftikel om en iPod-bok i DN och blir sugen. Liksom jag blir sugen på att få ta del av vad du har i Din iPod.

 

Läs mer på min egen hemsida.