IT-branschens svar på Maja Lundgren

"Johan Staël von Holstein, IT-branschens svar på Maja Lundgren"

Krönikören K Sören Pecén i Computer Sweden

Andra bloggar om:
, ,

"I do"

Det stundar bröllop till sommaren, och jag läser på om praktikaliteterna på nätet. Och maken till pretentiöst, tråkmånsande fisförnämeri har jag väl aldrig skådat. Det dräller av bröllopssajter med råd för de blivande äkta paren (i synnerhet brudarna), men allvaret kring detta lustfyllda evenemang verkar närmast patologiskt. Så trist vill jag inte ens att min begravning ska vara.

En enda frisk fläkt hittar jag,
tidningen Kings råd till bröllopsgästerna. Eller vad sägs om följande kommentarer kring ...
  • riskastande på brudparet: "Vissa kyrkor har risförbud enligt den gamla protestantiska ståndpunkten att allt som är kul är förbjudet"
  • föräldrarnas tal: "Om du är en pappa som gifter bort ditt barn bör ditt tal vara långt, osammanhängande och sentimentalt - allt annat är tjänstefel."
  • lämplig mängd alkohol: "Bröllop brukar vara tacksamma tillfällen för att bli skönt på kanelen och ha ett roligt samtal med en full morfar"
Läs och lär, Bröllopstorget, Bröllopsguiden, Alltombröllop, Bröllopssidan och allt vad ni heter; läs och lär.

Andra bloggar om: , , ,

Med sådana vänner behöver upphovsrättsinnehavarna inga fiender

I dag läser vi om den amerikanska skivbranschens samarbetsorganisation RIAA, som stämt en privatperson i Arizona för piratkopiering. Mannen det gäller hade 2.000 mp3-filer med musik på sin dator. Musiken hade han hämtat från sina egna, lagligt inköpta CD-skivor.

Man hade hoppats att 2008 skulle bli ett bättre nytt år för skivbranschen, men med sådana vänner behöver upphovsrättsinnehavarna inga fiender.

Andra bloggar om: , , , ,

UPPDATERING: det visar sig att inte ens RIAA är så korkade. Washington Post, som hade ursprungsstoryn, hade missat den lilla detaljen att låtinnehavaren "råkat" dela ut alla låtarna på Kazaa. Washington Post rättade senare, och nu har vi också gjort det.