På armlängds avstånd från godiset

De automatiska dörrarna till ICA-butiken hade varit dåliga en längre tid. I går hade jag bestämt träff med en kompis alldeles i närheten och vi träffades vid cykelstället utanför. I ögonvrån såg jag en liten kille som försökte komma in. Han hoppade och viftade med armarna, men dörrarna öppnades inte. Efter en stund fick han syn på en pall som stod utanför butiken, bar bort den till dörrarna och försökte därifrån påverka fotocellen som styr dörrarna.

Till slut tyckte jag synd om grabben och gick bort till honom där han stod och hoppade. Det behövdes bara en viftning i vuxenhöjd för att dörrarna skulle glida upp och med ett glatt leende smet han in i affären och lämnade pallen utanför.

Jag vände och gick tillbaka till cykeln, men hann inte ens halvvägs innan killen kom utrusande igen.

"Fan!", skrek han. "Jag glömde pengarna."

(Tack till
P.J.)

Pratar persilja

Konjunkturinstitutets generaldirektör Mats Dillén är sannerligen ingen Hemingway. Men följande citat ur dagens Computer Sweden (inte på nätet, tyvärr) har ändå förutsättningar att bli en klassiker i nivå med chefen för amerikanska patentverkets "allt som kan uppfinnas är redan uppfunnet" 1899:

"Konjunkturinstitutet räknar inte med att den snabba tekniska utvecklingen kommer att fortsätta i samma takt.
- Vi tror inte att den höga produktionstillväxten kommer att hålla i sig, de riktigt stora teknologiska sprången har sannolikt redan gjorts."

Andra bloggar om:
, , , , ,

Nu kan det bara bli sämre, Kommunal

21836-29

Ska man tro Kommunalarbetarförbundet kan lönerna för medlemmarna nu bara bli sämre. "Det bästa lönelyftet någonsin" skriker de både på hemsidan och i helsidesannonser i Metro.

Som Skrivkramps läsare mycket väl vet betyder "bästa någonsin" dock något som aldrig kan överträffas. Förmodligen är det "hittills" de menar och det borde väl åtminstone
annonsbyrån Hemma ha kunnat upplysa dem om, innan både Kommunal och byrån kallar sig själv för värdelösa på det här sättet?

Tidigare utbrott i samma ämne här.

Andra bloggar om: ,

Jag vet vad du tänker på ...

Jag gjorde nyss en vetenskaplig (nåja) undersökning, som visade att män tänker på sex ...
  • 10 gånger i timmen
  • varannan minut
  • en till flera gånger i veckan (really?)
  • 730 timmar per år (dvs i genomsnitt två timmar per dygn)
  • var sjunde sekund
  • 120 gånger per minut (really???)
  • var 30:e sekund (den uppgift som återkom oftast)

Den vetenskapliga metoden var en sökning på frasen "män tänker på sex" på Google.

Till protokollet bör för övrigt också läggas resultatet när jag testade ett alternativ: "Din sökning 'kvinnor tänker på sex' matchade inte något dokument."

Fast nu visar det sig att
kvinnorna är männen hack i häl.

Andra bloggar om: , , ,

Kräkmedel x 2

I går kväll gjorde Joshua Tree processen kort med första omgången av Melodifestivalen (eller om det var hela spektaklet han sågade jäms med fotknölarna). Jag antar att varenda slag under bältet som han levererade var fullständigt motiverat, men VET det inte eftersom jag och min kvinna satt och led på en biograf i stället.

Förförda av en lika panegyrisk som pretentiös femma i betyg-recension i DN hade vi nämligen förvillat oss in på Dylanfilmen "I'm not there" i den fromma förhoppningen att det skulle vara ett intellektuellt underhållande alternativ till kräkmedlet Sjögren och Lolita Diamond.

Yeah right.

För första gången på 15 år somnade min kvinna i biofåtöljen. Strax efteråt somnade jag själv också. Och när vi till slut vaknade till liv igen var det en kvart kvar. Vi tittade på varandra, nickade - och reste oss och gick.

Maken till fragmentarisk, illa berättad och uselt ihopskruvad historia var det nämligen länge sedan ni såg på bio. Här finns ett antal individuella prestationer som är uppseendeväckande skickliga (kanske framför allt Kate Blanchetts gestaltning av Dylan), men också uppseendeväckande usla framställningar (och där är Richard Gere fullständigt ohotad etta genom sin oförmåga att gestala någonting annat än Richard Gere).

Kräkmedel, var ordet.

Andra bloggar om: , ,

Näste man till rakning

Jag var bara någon månad från min 20-årsdag när jag själv köpte lägenhet och för första gången flyttade hemifrån. I dag gör sonen exakt detsamma, och jag håller tummar och tår, nästipp och örsnibbar för att det ska bli bra.

Lycka till, älskade unge!

Andra bloggar om:
, , , ,

UPPDATERING: detta inlägg har inget att göra med det föregående ...

;-)

Upp med hakan

"Upp med hakan! Det värsta återstår."

Mark Twain

Göran Persson drar av

Göran Persson i sista TV-debatten inför valet 2006:

"Om Reinfeldt vill att någon annan städar åt honom så står det honom fritt. Men han ska själv betala vad det kostar. Det är inte jag eller svenska folket som ska betala Reinfeldts städning."

Göran Persson och Anitra Steen 2008:

Ansöker om att få sänkt skatt för hushållsnära tjänster som kostat dem 51 938 kronor. Enligt ett beslut av skattekontoret i Åmål får de sin skatt sänkt med 12 985 kronor vardera.

Källa:
Aftonbladet

Nån mer än jag som funderar på skillnaderna mellan teori och praktik?

 

Det här är också en Persson-klassiker om skillnaden på folk och folk.

 

Andra bloggar om: , ,