När ignoransen regerar

Först Bosse Ringholm; mannen som gav ignoransen ett ansikte.
Sedan Per Nuder, finansministern som hört någonting om "den bästa av världar" men är för obildad för att veta vad uttrycket står för – och för ignorant för att ta reda på varifrån det kommer.
Och så i dag, i
DN, Integrationsverkets generaldirektör Andreas Carlgren.

Jag tror att det var Churchill som sa att man kan lita på statistik "bara när man själv har förfalskat den", och Carlgrens övning i DN är stor underhållning i den genren. Han försöker sig nämligen på att bevisa att Sverige är bäst i världen på integration av invandrare.

Bevisen? Ja, om man sorterar ordentligt bland dimridåerna så är det nog att det är lätt att komma in, lätt att få bidrag och lätt att få hit resten av familjen. Och släkten. I korthet alltså ett budskap som man snarare hade väntat från Sverigedemokraterna eller ännu längre högerut ifrån.

Men det är inte detta som han vill få oss att tro. Genom att jonglera med siffrorna och byta utsiktspunkt snabbare än en gris hinner blinka, vill han snarare få oss att tro att vi är bäst i världen på att ge invandrarna jobb. Antagligen har han aldrig besökt Rosengård och dess syskonområden runt Sveriges storstäder (där upp emot 90 procent av invånarna är arbetslösa) eller så har han blundat så hårt att han fått kramp i ögonlocken.

Det skulle i och för sig förklara dagens artikel.

Så: ut med dem (för tydlighetens skull vill jag gärna påpeka att jag därmed INTE menar invandrarna, utan de politiker och deras handgångna som nu gör allt för att få sitta kvar vid taburetterna även efter valet. Allt, och att därvid ljuga oss fulla är bara förrätten.)

PS: hur var det med "den bästa av alla världar", då? Jo, från början kommer uttrycket från filosofen Liebnitz, som faktiskt menade vad han sa. Men det är 1700-talsförfattaren och upplysningsfilosofen Voltaire som verkligen gjorde uttrycket känt med sin roman "Candide". Och du, Nuder: Voltaire var våldsamt ironisk.

Läs en bok, du också. Om du kan.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback