Dagens citat, apropå kommentatorsbonanzan i föregående inlägg

"Jag vill inte vara 22 år, varken till utseende eller intellekt. Jag har redan varit det. Jag vill leva nu och i morgon, inte i går. "

Camilla Thulin i SvD 3/11

Kommentarer
Postat av: Salt

Jag, som nyss ville erövra och omhulda tantskapet, önskar att jag såg ut som jag gjorde när jag var 22.
Faktiskt var jag redan då både smart och livserfaren... fast mycket vassare och skarpare än idag.

Undrar hur livet skulle te sig om man fick spola tillbaka till 22 och starta om på nytt därifrån?

Postat av: SKRIVKRAMP

God morgon, Salt. För dig och alla andra, vill jag gärna dela med mig av den här lilla betraktelsen, som jag hittade häromveckan (dessvärre minns jag inte var, så jag kan inte ära den som äras bör):

Vad man får göra är att vända ut-o-in på åldersnojjann och lura den till att istället bli en styrka. Börja med att vältra dig i den. Tänk på hur du var för 5 år sedan, eller 10. Tänk hur du orkade mer, att huden var fastare, ett och annat ärr inte hade dykt upp ännu, hur du aldrig fick ont någonstans bara för att du misshandlat kroppen. Hur du kunde gå ut 3 kvällar på raken och ändå komma pigg som en nyponros**** till jobbet.

Tänk på hur ung och stark du var, hur vacker du var, hur mycket tid och liv som låg framför dig.

Sådär... är du där? Har du åldersångest nu? Önskar du att du fick leva om livet, eller bli 22 igen?

Denna gravsten över den sedan länge döde Herr Ågren tycker jag var en lämplig illustration just nu :)
Men, frukta icke! Det är nu du vänder på det. Inse att om 5 år, eller 10, kommer du att se tillbaka på dig själv som du är precis just nu, idag, och känna PRECIS likadant. Du kommer att tänka på hur ung och stark du var, hur vacker du var, hur mycket tid och liv som låg framför dig - när du var den ålder du är nu.

Tänk vad du kommer att önska att du fick leva om de här åren. Det är det som är magin. Det är inte alla som får chansen att leva om sitt liv,första gången. Vad, skrev jag "får" chansen? Den här chansen har bara du själv. Ta den, ingen ger bort den till dig.

Älska dig själv, och tänk på vad vacker du är. Ser du skrattrynkor i spegeln och nojjar? Tänk på hur du såg ut för 5 år sedan, VISST var det något du nojjade över då med, som du nu tycker känns fånigt att ha oroat sig över?

Så, efter att ha tagit dig igenom tidigare steg, är det nu dags för finalen, hemligheten - den som gör att jag lever mitt liv utan****** åldersångest och är MYCKET lyckligare idag än jag var för 5 år sedan:

Lev varje dag i ditt liv SOM OM du såg tillbaka på den om 10 år och fick "göra om, göra rätt".
Lev om ditt liv, first time around.

2006-12-31 @ 08:51:26
URL: http://original.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback