Krama en direktör

Tyvärrr ser det inte ut som om herrar direktörer kommer att lyckas överträffa ABB-Percys 900 miljoner i pension. Trots goda ansatser tycks direktörerna ha slagit i något slags guldtak och närmast rickoschetterat ned till rent folkliga nivåer på bara några tiotals miljoner att framsläpa sin ålderdom på.

Så i brist på vår första pensionsmiljardär är det kanske dags att återuppliva det fina gamla privilegiesystemet i stället. Dessvärre är det ju 104 år sedan en svensk adlades senast, och när de kreativaste beslutsfattarna nu roffat åt sig så mycket pengar att de inte ens själva kan önska sig mer, ja då krävs helt enkelt starkare kickar för att få testosteronet att rinna till.

Så vad sägs om att helt enkelt adla dem? Friherre Percy De La Barnevik, greve Lars-Eric af Petersson, baron Kurt Hellström af Ericsson, typ.

Och så Den Käre Ledaren själv då. ”Gärna medalj men först en rejäl pension” var ju en valparoll som slog hårt 1958, men eftersom frugan redan verkar ha fixat pensionen  får väl det strävsamma paret ha en fin titel att suga på där i herrgården i Sörmland.

Och vad sägs om ett litet grevsakap till herrskapet von Persson?


Kommentarer
Postat av: Uffe

Ingen bra idé du ger dom, det kan mycket väl tänkas att de tar dig på allvar.

PS Om man i stället fått för sig att adla idrottsmän kunde det i alla fall uppstått en adelsman med viss humor i namnet, simmaren Bengt Baron. Tänk att få kalla sig Baron Baron.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback