Regler är INTE till för att följas!

”Regler är till för att brytas, gränser finns för att man ska tänja på dem”, skriver Mats Olsson i Expressen i dag. Och nej, han talar inte om folkpartistiskt IT-fiske i sossarnas damm utan om landslaget i fotboll och om ordningsreglerna där.

Jag skulle vilja gå ännu längre och säga att regler inte är till för att följas – som militärer, ordningsmän och andra utan fantasi gärna vill tro – utan för att göra tillvaron och samvaron mellan människorna enklare. I förlängningen innebär det att reglerna SKA brytas i samma ögonblick som de i stället komplicerar tillvaron eller samvaron mellan människorna.

Betyder det att det folkpartisternas ”fildelning” var OK?

Nej, inte alls, men i mina ögon är den fortarande en skitsak. Den må ha varit kriminell, men den är fortfarande en skitsak. Betydligt allvarligare är folkpartiledningens hantering av eländet. I morse fick vi höra hur folkpartiet bytt ut en partiskereterare som uppfört sig som om han vore dum i huvudet, mot en ny som tror att väljarna är det. Helena Dyrssen, heter hon, och i morse i radions P1 ville hon få oss att tro att hennes företräder inte ljugit oss alla rakt upp i ansiktet, fast vi fick höra det i radion igen bara minuterna innan hon öppnade munnen.

(Gå till
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/index.asp?programID=1650 om du vill lyssna själv; klicka på länken "Helena Dyrssen, tillförordnad partisekreterare (fp)")

Med sådana vänner behöver den övriga Alliansen inga fiender.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback