Expressen behövs om skiten ska komma ut

Gudarna ska veta att det sällan är särskilt synd om våra mest silikonstinna löpsedelsblondiner. I allmänhet får de nog ungefär vad de förtjänar (eller till och med vill ha).

Men nu är det nog dags att konstatera att Expressen har fått värmeslag. Hela tidningen liksom skenar, eller vad sägs om
dagens ingress: "Victoria Silvstedt chockas av de senaste bilderna på henne och en hemlig man i en mycket privat situation." Tidningen tycker uppenbarligen skitsynd om Vickan och fortsätter: "Varje gång jag träffat honom dyker det upp bilder. Jag är jätteledsen och min mamma gråter" säger hon till Expressen …

… som för säkerhets skull publicerar de bilder som  förpestar livet för henne.

Förmodligen är det samma publicistiska filosofi som får tidningen att regelbundet publicera den ena dår-bantningen efter den andra i ena änden av tidningen, och fetto-recept på kaloribomber i den andra.När ska skivbranschen sluta skylla på upphovsrättsinnehavarna?

Okej, nu är jag också förbannad (och intresseklubben antecknar febrilt.) Men jag har faktiskt tagit skivbranschens snicke-snackande om de stackars upphovsrättsinnehavarna på allvar.

Tills nu.

Så här säger nämligen låtskrivaren Pontus Winnberg (känd som Avanti och låtleverantör till Madonna, bland andra)
på nyhetssajten N24:

"När det gäller det lagliga alternativet Itunes så tjänar vi upphovsrättshavare mindre än vad kreditkortsbolagen gör på transaktionerna."

Vi som faktiskt betalar för vår musik gör det nog ofta för att ge upphovsmännen betalt, inte för att göda en armé av allt fetare mellanhänder. Slutsatsen av Pontus Winnbergs uttalande kan bara bli denna: slutar vi betala så drabbas upphovsmännen nog faktiskt minst!
Bodström: hjälte eller fä?

Tänk dig en justitieminister som först driver igenom en mycket tveksam lag om fildelning av upphovsrättsskyddat material.

Tänk dig samma justietieminister sedan propagera för att lagen inte ska användas – åtminstone inte mot fildelande tonåringar.

Tänk dig sedan än en gång samme justitieminister trycka på för att sätta dit … just det: de vanliga fildelarna.

Tänkd dig sedan, slutligen, samme justitieminister fukta sitt pekfinger, sätta upp det i luften för att kännna vart vindarna blåser och inse att "det måste finnas ett bättre sätt än att kriminalisera halva svenska folket". Och så börjar han fundera på om upphovsmännen kanske kan få betalt via en bredbandsavgift, eller nåt.Är karlen en hjälte, som faktiskt kan omvärdera det elände han ställt till med? Eller är han en principlös vindflöjel, som bara bryr sig om makten?

Ja, jag önskar att jag visste!Aha! Det är därför som Bodtsröm är som han är!

"Att vara politiker är som att vara fotbollstränare. Man måste vara tillräckligt smart för att begripa spelet och tillräckligt dum för att tycka att det är viktigt.


Eugene McCarthy


Vänstern: för smart för sitt eget bästa?

Vänsterpartiet. vårt främsta populistparti? Tja, vad ska man säga när de ena dan vill förbjuda läxor ("for att det är orättvist att somliga får hjälp med läxorna"), och andra dan motsätter sig att Malmös ungar ska tvingas betala för det som de eventuellt får för sig att vandalisera (för att de stackars vandalerna skulle kunna bli skuldsatta upp i vuxen ålder). Och så tredje dagen motsätter de sig kameraövervakning av det stråk i Malmö (i sig landets farligaste stad för hederligt folk) där misshandel och rån är allra vanligast.

Varför?

"Man skulle kunna tro att Orwells bok om ett totalitärt samhälle upphöjts till handlingsplan för Malmö kommunstyrelse”, sa Malmövänstern när frågan diskuterades i kommunstyrelsen.

Vems sida vill vänsterpartiet stå på, egentligen? Och vem är det mest synd om: de som får på käften utan egen förskyllan, eller de som slår?Veckans (eller månadens) fotbollstips

"Football is a simple game, where 22 players chase a ball for 90 minutes and, in the end, Germany wins."

Med VM-hälsningar från Gary Lineker


Dagens vårtecken

Sommaren är kort; det mesta regnar bort; men nu är den här; så ta för dig, så länge du kan. Eller hur det nu var.

I Malmö hände följande häromdagen:

Den chanellånga kjolen satt så klistrad att den, likt Marilyn Monroes Happy birthday mr President-klänning, måste ha sytts direkt på kroppen, kring henne, och att hon över huvud taget kunde röra sig framåt längs Södergatan utan att den sprack var anmärkningsvärt. Att hon kunde röra sig som hon faktiskt gjorde var inget mindre än ett underverk, både för kjolen och för alla de män som följde henne och hennes höfters rytmiska pendling med ögonen på vid gavel, medan de sände en tacksam tanke till vår skapare, som äntligen låtit vårvärmen flöda och vinterkapporna återvända till sina garderober.

Lycka eller olycka – och vad som är skillnaden

"Det är inte hur man har det, utan hur man tar det", brukar det ju sägas. Den engelske poeten och satirikern Samuel Butler har formulerat det bra mycket elegantare. Eller vad sägs om detta:

"Lycka eller olycka är en fråga om förhållandet mellan vad livet ger oss och vad vi anser oss ha rätt till".


Dagens recet för lycka

Det finns många sätt att bli lycklig. Ett har jag förmedlat i en tidigare post. Ett annat recept är Erica Jongs (som jag hörde citeras av Hanne Vibeke Holst):

"Makt, sex, pengar – och rosor"


BlogRankers.com

Antipiraten har humor

Det har som bekant vart ett j-a liv i fildelarkretsar de senaste dagarna, sedan 50 (!) poliser häromdagen  prioriterade den riktigt allvarliga brottsligheten och stormade The Pirate Bay och bar iväg med både deras servar och ett helt gäng oskyldiga maskiner därtill.

I samband med detta uttalar sig Antipiratbyråns egen självplågare Henrik Pontén i dagens Expressen, på ett sätt som får det att se ut som om grabben har humor:

"Det finns positiva saker med den här saken också", säger han. "Här har 500 datanördar fått komma ut och få frisk luft. Ur folkhälsosynpunkt är det strålande."

Mer sånt, från alla håll i debatten, tack.