Biblioteket äger, så ock i cyberspace

(Varning för självhävdelse på slutet)

Vad är det bästa som hänt biblioteket det senaste decenniet?

För mig är svaret enkelt: epostmeddelande om att lånetiden håller på att gå ut. För det finns ingen värre kapitalsförstöring än att behöva betala bokböter för att man kommer drällande försent med sina låneböcker (näst bästa förbättring är därför att man kan sätta om sin lån via nätet - fast det kunde man ju via telefon förr i tiden).

Att man kan söka igenom hela registret, och beställa, per Internet är andra ljuvligheter som ytterligare förgyller denna kulturens krona.

För övrigt minns jag hur jag gick och plockade i kortkatoteket (minns ni kortkartoteket?) förr i världen, såg fars centimetertjocka bunt  och tänkte att en dag minsann så ska också jag …!

Och titta
här! Visst är det så vackert att man kan bli tårögd?

 

Kommentarer
Postat av: Malin

Får man en lista på vilka böcker som står i beråd att gå ut också? Det brukar vara mitt största bekymmer, att jag inte har någon aning om hur många jag lånade sist.

Postat av: SKRIVKRAMP

Malin!

Även detta finns; ännu ett underverk. I Malmö fungerar det så, att man går in på bibliotekets hemsida, loggar in med uppgifterna från lånekortet och får upp en lista med vilka böcker man har hemma (eller var man nu har lagt dem) och när de ska återlämnas. Man kan till och med förlänga lånetiden - flera gånger.

Automagiskt - och perfekt för oss som inte skriver in den här typen av komihåg i våra kalendrar, eller inte hittar dem!

;-)

2006-11-14 @ 12:04:38
URL: http://original.blogg.se
Postat av: Nicole

Jag glömde av att lämna tillbaka en (4st. för att vara korrekt) bok på Biblioteket i Stenungsund för nåt år sen... det kostade mig 7 riksdaler bara. Var det ovanligt lågt? Är 7kr normalt så är det väl ingen kostnad att gå igång på?

2006-11-14 @ 12:14:11
URL: http://ofverklassnicole.blogg.se
Postat av: SKRIVKRAMP

Hej Nicole, din roliga blogg hoppas jag får många nya läsare nu. Och ni som går dit: glöm inte kommentarerna, de är bitvis hysteriskt roliga (särskilt de som tar Nicollan på allvar).

2006-11-14 @ 13:15:43
URL: http://original.blogg.se
Postat av: Nicole

Hahaha, jag kommenterade inte här för att få fler läsare, de har redan tröttnat på mig, utan jag bara undrade om det är dyrare att glömma att lämna tillbaka böcker på andra bibliotek än det i Stenungsund som bara snodde 7kr ifrån mig!

2006-11-14 @ 17:34:59
Postat av: SKRIVKRAMP

OK, babe, då får vi ta fram räknesickan: utsugarna i Malmö tar 2 riksdaler per styck och dag, så redan första dagen låter 7 spänn som ett klipp. Hurra för Stenungsund. Fast du borde väl ha råd ...

2006-11-14 @ 17:35:05
URL: http://original.blogg.se
Postat av: johnny

Ha, jag var precis idag och lånade din bok på biblioteket. Har bara hunnit skumma igenom den, men jag hoppas kunna utvecklas i raketfart! I Göteborg kostar det tre kronor per bok. Tio kronor första dagen om du lånat en dvd! Så jag håller helt med, de nya påminnelserna per mail är en gudagåva!

2006-11-14 @ 20:44:37
URL: http://nederbird.blogspot.com
Postat av: SKRIVKRAMP

Min bok? I like! (om det är någon som undrar vad DET är för nåt kan ni kika på min hemsida: http://www.original.se/boken.html)

2006-11-14 @ 21:37:41
URL: http://original.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback