Lägenhetssåpan, del 2: ”Vill ha”

Det tog inte lång tid innan vi fick ett första napp på Blocketannonsen om att byta hyreslägenhet. En sju(!)rummare på perfekt läge i centrala Lund behöver en ny hyresgäst, under förutsättning att den nuvarande faller för något av våra rara bytesobjekt.

Sjurumsinnehavarna funderar och förhandlar med sig själva/varanda just nu, fick jag veta när jag ringde och kollade läget. Jag har ingen aning om hur det slutar, men vi inspekterade  varandras boningar häromdagen och det VI såg av takhöjd, fönsteröverdåd, kakelugnar, väggpaneler, fiskbensparkett och pardörrar i sjurummaren hade potential för  lägenhetsporr av inredningsmagasinskaliber.

Bloggkollegan Lotten skriver i en kommentar till Lägenhetssåpan del 1 här nedanför att hon ”vill ha fler rapporter och noggranna beskrivningar med bilder och exakta önskemål om lundaläge”, och här kommer några försök att uppfylla det önskemålet. Vi börjar med annonstexten på Blocket, för den sammanfattar en hel del:
  • 5:a på Ribban i Malmö bytes mot stooor lägenhet i Lund

    Jag har en ljuvlig funkislägenhet högst upp i sjuvåningsfastighet på Ribersborg i Malmö. Huset ligger 300 meter från sandstranden på Ribban och mindre än 500 meter från legendariska Kallbadhuset. Marmorgolv i hallen, fiskbensparkett i de två största rummen. Två små balkonger (med Turning Torso-utsikt i öster och lite havsutsikt i väster). Kabel-TV med bredband. Antal rum: 5. Storlek: 117 kvm. Månadshyra: 8 048:- 

    Nu ska två familjer bli en och vi behöver (minst) fem sovrum och ett mycket centralt läge i LUND. Gärna i en äldre fastighet med högt i tak.

    Vill du bo kvar i Lund kan vi som ett alternativ erbjuda en ovanlig pärla mitt emot Saluhallen i allra centralaste Lund. Det är en etagelägenhet med stort kök och totalt fyra rum. Tre meter till tak på nedervåningen. Övervåningen har takfönster och kupor. Det här är alltså en lägenhet med massor av personlighet, byggd 1853, totalrenoverad 1993. Hyra 8.800.

Och ”centralt läge i Lund”, som vi vill ha, vad är då det? Ja, Clemenstorget är ett ypperligt exempel, där det står flera ståtliga hus och ropar lockande på oss. Gyllenkroks allé likaså.

Ska man försöka sammanfatta det geografiska önskeområdet, så begränsas det troligen av järnvägen i väster, Mejeriet, Södra Esplanaden och Östra Vallgatan i söder/öster, samt av Biskopsgatan i norr (kanske ytterligare några kvarter norrut - som alltför inbiten Malmöbo har jag har dålig koll på den delen).

Tidsmässigt drömmer vi om ett hus från förra sekelskiftet, plus minus 20 år.
 
Jag VET att det låter övermaga, nästan vettvilligt, men det finns såna lägenheter, och de byter hyresgäster oftare än man tror, och jag är rätt säker på att någon av de blivande utflyttarna drömmer om någon av VÅRA lägenheter. Och frågar man inte, får man inga svar. Det har jag lärt mig av Hjärnkontoret på TV!

Så, som sagt: är det någon som känner någon som känner någon, så sätt stenen i rullning.

Länk till annonsen på Blocket
här (där finns mitt mobilnummer också)

Kommentarer
Postat av: Lotten Bergman

Jag tycker alls inte att det är vetvilligt och ska absolut sondera terrängen -- en sådan där lägenhet vill jag se från insidan. Gyllenkroks allé, mumsfillibabba.

Postat av: SKRIVKRAMP

Tack, snälla. Jag tror nog att jag kan lova inte bara studiebesök utan även ett glas bubbel på plats till den tipsare som bidrar till att skaffa vår nya storfamilj ett ståndsmässigt tak över huvudet!

2006-11-10 @ 13:45:37
URL: http://original.blogg.se
Postat av: salt

Ojojojojojoj... vilka drömbostäder! Jag drömmer faktiskt väldigt ofta att jag flyttar in i en ny lägenhet eller ett hus, senast inatt, och dewt är nåt visst med att förlora sig i arkitektonisk pornografi och inredningsdetaljer. I verkliga livet har jag aldrig bott särskilt vackert eller spännande, men jag drömmer som sagt om det desto mer.

2006-11-10 @ 16:04:02
URL: http://salt.blogsome.com
Postat av: SKRIVKRAMP

Salt: bostads-/husdrömmar är nog riktigt symboliska. Innan min skilsmässa drömde jag ofta om att jag hittade ett okänt rum innanför mitt sovrum. Rummet stod tomt och välkomnande och sommarbrisen gled in genom de tunna tyllgardinerna. Tänk att det ska vara s svårt att lyssna på sitt eget inre!

2006-11-12 @ 18:15:07
URL: http://original.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback