Ett vattenhål för rasben

Hansacompagniet är Shoppingmalmös centralpunkt. Inte nödvändigtvis stans bästa shopping, men det nav som denna del av livet vrider sig kring. Vi som är vuxna minns när det hette NK, men atmosfären och känslan finns kvar trots att lokalerna gjordes om till galleria för många år sedan.

Det händer att jag går till dit, inte för att handla, utan för att titta på kvinnorna. Det är här de samlas när de lämnar de bankfack i marmor de kallar sina hem; den där kvinnorarten vars hud doftar oåtkomlighet och dyrbarhet och vars ben slutar först i höjd med öronen.

De kan vara självupptagna långt bortom det skrattretande, men är alltid värda att lägga ögonen på, att gå några meter bakom bara för att se hur miljoner muskelfibrer samverkar för att åstadkomma det självklara sväng i höfterna som kondenserats i låttiteln ’poetry in motion’.

Rasbenens innehavare tycks ha ett vattenhål just vid Hansacompagniet. Här samlas de för att uppdatera garderoben och känna en stund av själarnas gemenskap på caféet med väninnorna. Sedan försvinner de i tomma intet; vart vet man inte. Koncentrationen av dem är anmärkningsvärd inne på HC och kanske tio–tjugo meter utanför byggnaden. Längre bort och poff, så är de borta.


Andra bloggar om: , ,

Kommentarer
Postat av: Berit

Vet du inte att det räknas till sexuella trakasserier att stirra på kvinnor?

Postat av: Moddan

Beror på hur dom stirrar, idag tolkar jag allt uppskattande imorgon kanske jag räcker ut tungan ;)

2007-01-30 @ 12:58:43
URL: http://www.moddansgavel.blogspot.com
Postat av: SKRIVKRAMP

Berit: Just den art som man kan studera på Hansacompagniet kunde nog inte bry sig mindre om huruvida jag stirrar eller ej. Dessutom har Moddan en inte oväsentlig poäng: det handlar rätt mycket om hur man uppför sig.

2007-01-30 @ 13:11:15
URL: http://original.blogg.se
Postat av: Trassel

Du skriver så fina kommentarer. Tack. TACK!

2007-01-31 @ 08:50:16
URL: http://trasselfia.blogspot.com
Postat av: "S"

Till .... Falsterbo, kanske?

2007-01-31 @ 11:52:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback