Och vad har Gore med freden att göra?

Dagens Nobelpris gällde insatserna för världsfreden, och det gick till powerpointens okrönte konung Al Gore.

Synd bara att den norska fredspriskommitén inte läst Nobels testamente på länge. Så här stod det nämligen om vem som ska ha fredspriset: "to the person who shall have done the most or the best work for fraternity between nations, for the abolition or reduction of standing armies and for the holding and promotion of peace congresses."

Den som har information om Gores insatser för att främja vänskapen mellan länder, eller för att reducera arméer, eller för att främja fredssamtal får gärna framföra dem i kommentarsfältet nedan. Själv känner jag mig synnerligen förvirrad.

Andra bloggar om:
, , , , ,

Kommentarer
Postat av: buddy jesus

Al Gore skulle aldrig använda ett så uselt program som Powerpoint. Han använder givetvis Apples snyggare kusin Keynote.

I övrigt är väl hans insatser bestående i att han ger människor ett gemensamt fokus och på så sätt föder förbrödring/-systring över jorden. Eller nåt.

För att en fredskonferens ska vara en fredskonferens måste den väl inte nödvändigtvis inkludera krigsförbrytare och allehanda stridspittar? Det kan ju lika gärna vara ett antal miljökonferenser som får folk att sluta fred och jobba mot gemensamma mål.

Postat av: SKRIVKRAMP

Hej buddy: jag håller inte med. Liksom värme för mig är frånvaron av kyla (eller tvärtom) så är fred frånvaro av krig. Och oavsett vad man tycker om Gore (och hans presentationsprogram) så har han inte gjort någonting för att skapa fred.

2007-10-12 @ 19:58:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback